Кучето и тоалетната...

Go down

Кучето и тоалетната...

Писане by bisyto on Вто 06 Апр 2010, 12:10

Радвам се,че намерих тази тема,защото имам нужда от помощ.От почти 3 месеца си имаме кученце,което е около 4 мес.Не е породисто, улична превъзходна е, и все още не му е направена 3-тата ваксина, затова всячески се опитваме да го научим да се изхожда в банята.Ще се опитам да започна от началото и дано не ви объркам.Когато го внесохме вкъщи, той беше почти сляп,тъй като е изтърсак,едва си стъпваше на крачетата,майка им ги беше оставила твърде малки на студа.Но както и да е, в началото пикаеше където му падне,дори и в легълцето му и по време на ядене-ядеше и пикаеше едновременно.После, след около 2 седмици започна да ходи по голяма нужда под леглото, но продължи да си пика където му падне.Наложи се да заградим леглото,защото ми беше много трудно да почиствам.И после настана истински ад.Наш Рики започна да пикае и ака където му падне - за него не важат кучешките вродени навици да не е близо до купичките му или легълцето.Не подбира къде, не е все на едно и също място и т.н.Преди месец решихме да започнем малко по малко да го приучваме да ходи в банята.Но това няма никакъв ефект,той стоеше с часове на ред там,легнал до тръбите на парното и те гледа с един тъжен поглед,че чак да ти се доплаче.И веднага щом го пуснехме,затичваше се колкото може и директно на мокета в хола.Рекохме си, че като спрат парното вече няма да лежи до тръбите и ще си свърши работата,но уби не.сега вече не лежи до тръбите,но започна да ближе цялата тоалетна чиния и целия под,четката с която почиствам тоалетната,вади дрехи от панера с прането,дъвче чехлите и какво ли още не.Е, научих се да вдигам всичко колкото се може по-високо, за да не си мисли,че е там за да си играе.сега само щом му направя знак да ходим в банята,той започва да ми бяга,като го гушна започва да ме дере и да плаче с цяло гърло.и докато не го изкарам от там не млъква.Няколко пъти се прецака и се изпика и изака там (това бяха някакви изключения),получи награда,казах вълшебните думички,той дойде и ме близна,обърна се и се изпика пак.Веднъж дори го излъгах да пикае на вестник,сложих в/у него друг,но Рики така и не повтори пак.Като го хвана да прави пакост ме гледа с едни тъжни очи,но щом свърши започва да се радва и да подскача,нищо че аз му се карам,че е направил пакост.Казаха ми като почне да прикляка да го грабна и директно в банята,той щял да се секне в първия момент,но понеже му е дало много зор ще продължи в банята.Да, ама не, хващам го точно в момента на приклякване и хуквам към банята, но вместо той да спре докато го пусна,се оказа че сме направили пътека до банята.Вече не знам какво да правя и моля, ако имате съвет какъвто и да е, моля предложете го.
До началото на Юли трябва да съм го научила,защото ще правим основно почистване на целия апартамент,тъй като в края на Юли чакаме още един бебок.А не ни се иска да го дадем в приюта,той там ще умре от глад,та той в къщи е вечно гладен,а за там да не говорим.Нямаме и надежда някой да поиска да го вземе, тъй като е улична превъзходна.Моля ви,давайте ми мнения и предложения.
Благодаря ви от сърце. 
avatar
bisyto
любител
любител


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by styyni on Вто 06 Апр 2010, 12:20

Ами мисля,че е доста мъничко за навици
Но ти сама трябва да го научиш,изкарвай го вънка на улицата,и когато свърши работата го милвал,за да разбере че така е правилно Усмивка Той е в такава възраст,че много пакости ще ти прави,приготви се да ръфа всичко,след някой друг месец ще смени и зъбки и става още по зле положението Намигане
Аз имах Канадски вълк и ми изяде къщата heaven Научи се към 6-7 м да върше всичко вън и при нас беше така УсмивкаАз лично в банята не съм го учила,мисля че вън е най-подходящо,ходех със една торбичка и обирах

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by Lindzi on Вто 06 Апр 2010, 12:40

Здравей,

и аз мисля като Стъни.
Няма смисъл в банята. Сега докато е малко кученцето, те пикаят навсякъде. Редно е да ги приучиш на навици, които ще са трудни и за теб, ставане рано сутрин в 5 или 6 и го изкарваш навън. Така през 4 часа, после увеличаваш времето.
А за пикането - продават специални тоалетни за кучета, котки, зайци, с камъчета. Най-добре там и на терасата. Много кучета могат в банята, но това става постепенно, явно това го е страх, затова по-добре да се откажеш от тази идея.
Куче никога не се удря с ръка. Винаги ако го наказваш с вестник по дупето. Като направи беля, му тикаш муцунката в акото и му казваш нееее, като направи където трябва, му даваш нещо вкусно да изяде, което рядко ще му давате, някакъв деликатес, който обичат кучетата. И трябва да има занимавка - гумени играчки, стара дреха ваша.
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Етапи в живота на кучето

Писане by Lindzi on Вто 06 Апр 2010, 12:46

Първите седмици
В началото на третата седмица сетивата на малкото кученце ще се събудят. Неговите очи и слухови канали ще се отворят, така че то ще има възможност да контактува в началото с братята и сестрите си.

Приблизително на 21-вия ден, то ще предприеме първите си опити да ходи и лае. В своето сигурно леговище, то ще направи първите си опити и ще се запознае със сложно структурираното социално поведение на своя вид.

През четвъртата седмица ще започне важната фаза на оформяне на кученцето. Към този момент, сетивата на кутрето са напълно развити, така че то може да наблюдава своята среда отблизо. То ще прегледа и подуши всичко. През този етап от развитието способностите му да научава са най-големи – повече, отколкото ще бъдат през останалата част от живота му. На този етап вие трябва сериозно да се заемете с кученцето, така че то да израсне в куче поддържащо социални контакти. Разбира се, интензивните контакти на малкото кученце с неговите братя и сестри е важно. От четвъртата седмица, то може да започне да поема твърди храни. Най-добрата е специалната храна за малки кученца Pedigree®.

Между 8 и 12 седмици кутрето е във фаза на социализиране и може да се прехвърли в „човешка среда”. Най-доброто време за отделяне от майката и братчетата и сестричетата му е 10-та седмица.

Първите месеци
Ако вие си вземете малко кученце на възраст около 10 седмици, вие трябва незабавно да го заведете при ветеринарния лекар. Той ще провери здравния му статус и ще ви препоръча най-правилното време за ваксиниране и третиране срещу чревни паразити.

Нещо повече, сега вашето малко кученце се нуждае от любящо внимание, за да може да свикне с новата околна среда и отделянето от братята и сестрите му. Вие трябва да го хвалите често и да казвате името му в същия момент. Трябва да му изградите граница на категоричното НЕ и да започнете обучението в къщата.

Изследователите на кучета наричат развитието до 16-та седмица фазата на йерархията. Сега вашето куче ще се нуждае от „водач на глутницата”. Това се отнася и за храната. Ваше е решението с какво и кога вашето куче ще бъде хранено. Имайте предвид, че в тази фаза трябва да се покриват специални изисквания за бърз растеж. Оставете го да придобие много различен опит: да се вози в кола, автобус, асансьор, посещение и събирания на хора, да контактува свободно с деца, други кучета и други животни. По този начин то ще стане добър и мотивиран компаньон.

Пубертет
Фазата на пубертета е обикновено доста кратка и продължава приблизително между един месец и шест седмици. Тя започва около шестия месец и може да се прояви по много различни начини: често вашето куче ще се държи грубо и недодялано и няма да иска да научава нищо ново. В някои случаи може да забрави какво е научило досега или поне да показва, че е забравило. През тази фаза вие трябва да поддържате постоянно и настойчиво обучение.

Пораснало куче
Всички мъжки кучета излизат от пубертета, когато вдигнат крак за първи път, женските кучета, когато се разгонят за първи път. Това може да се случи между седмия и осмия месец, но също така може да продължи и до една година.

Вашето женско куче не трябва да бъде покрито при първото разгонване, тъй като органите му още не са напълно развити. Сега неговата диета трябва да бъде променена в хранене на възрастно куче, което се предлага от Pedigree® в най-различни видове и аромати.

Сега вашето куче е пораснало – поне що се отнася до размерите му. То ще достигне крайното си тегло по-късно, и развитието на неговата личност все още не е завършило.

Старо куче
На кой етап кучето остарява, зависи от породата и разбира се от индивидуалните особености на кучето. Процесът на стареене започва бавно и почти незабележимо. Вашето куче ще стане по-малко активно, метаболизмът му ще се забави и то може да напълнее. Следователно много е важно в този момент да се смени диетата му, за което можете да се доверите на Pedigree® Senior. Нещо повече, вие трябва да му давате по-малки порции два – три пъти дневно. Това ще облекчи храносмилателната му система и ще осигури равномерно поемане на хранителни съставки. Вашето куче може да се нуждае от специална диета, която можете да получите от вашия ветеринарен лекар.

Най-общо, първите признаци на остаряването ще се появят между осмата и десетата година. Главата и муцуната могат да станат сиви, може да почувства влошаване на зрението и слуха. Тъй като чувството му за мирис нормално не се повлиява, то не е много ограничено в това отношение.


Вашето възрастно куче няма да загуби ентусиазма си да играе – дори ако формата му се влоши. Ако има някакви малки инциденти вкъщи, това ще е много засрамващо за него. Така че, моля не го порицавайте.
http://www.pedigree-bg.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by Lindzi on Вто 06 Апр 2010, 12:48

Безплатна мостра попълни и я получи!

Десетте златни правила за грижа за малкото
кученцеПредлагаме ви изчерпателно
ръководство за грижа за вашето кученце. Тук ще намерите информация за
най-важните въпроси, включени в грижата за кучето. От посрещането на
вашето кученце вкъщи до отговорностите на съзнателния родител на
кученцето.

Ето нашите десет златни правила за
грижа за кучето.

1. Ново
малко кученце във вашия дом
Когато доведете малкото кученце
вкъщи, то може би ще е нервно, но вие можете за много кратко време да го
накарате да се почувства член от семейство.
2.
Грижете се за безопасността на кученцето във вашата къща
Малките
кученца обичат да изследват всичко, така че е важно кученцето да е в
безопасност вкъщи.
3. Жизнено важни ваксинации за вашето
малко кученце
Всички бебенца са податливи на бактерии и
болести – малките кученца не са изключение. Ще видим защо е нужно вашето
малко кученце да бъде ваксинирано.
4. С
какво трябва да храня моето малко кученце
Вашето малко
кученце се нуждае от добра диета, за да получи най-добрия си старт в
живота. Ние се грижим за необходимата храна, от които се нуждае вашето
малко кученце, за да му помогнете да порасне.
5.
Грижа за здравето на вашето малко кученце
Тук
ще намерите важни насоки за поддържане на вашето кученце във върхова
кондиция.
6. Обучение на малкото
кученце в къщата
Кученцата вървят ръка за ръка с малки
локвички в къщата. Затова търпението и спазването на някои указания ще
гарантират, че вашето куче ще бъде обучено в полезни навици.

7.
Сресване на малкото кученце
Много е важно да
започнете въвеждането на правилен режим на сресване, колкото е възможно
по-рано. Това ще ви помогне да запазите вашето куче в добър външен вид.
8.
Обучение на вашето куче на подчинение и маниери
Много
е важно основното обучение и как вашето кученце ще взаимодейства с
хората, други домашни любимци и външния свят.
9.
Разходки и игра с вашето малко кученце
Десет
дни след последната ваксина на вашето малко кученце, вие вече можете да
го извеждате навън.
10. Бъдете добър родител на малкото
кученце
Да притежавате малко кученце е много забавно, но също
така е и огромна отговорност.
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Цитати за отглеждане на кученца...

Писане by Lindzi on Вто 06 Апр 2010, 12:54

Искам да споделя, за всеки, който има бебе куче у дома. Аз лично не знаех
за това удобство. Та значи: От магазин за кучешки аксесоари си купих
едни специални капки и кучешки абсорбиращи пелени. Накапват се от
капките на една такава пелена и пелената се поставя там, където бебчето
обикновено най-много пишка и ака. Миризмата на капките започва да го
привлича и то започва да пишка само върху пелената. Тя е абсорбираща и
издържа на 7-8 пишкния. После се изхвърля и се слага нова пак с капчици и
полека се измества по посока банята. Така всеки ден по малко измествате
пелената докато не я настаните в банята, а бебчето-куче я следва. След
време капчиците могат да се капнат директно на пода в банята и така
бебчо се приучва само в банята. Не става бързо като с вълшебна пръчка.
Ние още не сме достигнали банята, но поне пишка само върху пелената.

Аз лично не виждам смисъл кучето да се учи да пикае вкъщи на определено
място. Моето куче е в момента на 7 месеца, но от 4 месечна възраст не
пике вкъщи. Знаех за тези кучешки памперси и экстри, които попивали
всичко, но не съм ги ползвала. На мнеие съм, че учейки кучето да пикае
на определено място вкъщи вие само си спестявате търсенето на локвички
по целия апартамент, но не дисциплинирате самото куче. Той трябва да
разбере, че в апатрамента НЕ се пикае при никакви обстоятелства - нито
на памперс, нито в банята, никто на терасата. Трябва да проумее, че това
се върши само и единствено навън и никъде повече.
на мен ми
трябваше 1 седмица той а проумее това. Просто го извеждах пред блока на
всеки час и още по-често. (е, да, малко е иморително, но няма как ) Дебнах го вкъщи и когато видя, че се навежда да пишка,
хващам го в СЪЩИЯ момент и му се карам здраво и го извеждам след това
навън. Няма нужда при това да се правят дъги разходки - само пред блока
(къщата), но го извеждате сами, съзнателно, за да може той да разбере за
какво е изведен.
Вашето голдънче е още малко бебе и пикае, сигурно
често (поне моето пикаете на 3 месеца през половин час) а то вече е
студено и мокро - може и затова той не иска да пикае навън. Но вече сега
е момента да започнете да го учите на хигиенни навици. Опитайте се не
да го пускате сам от къщата, а да го ИЗВЕЖДАТЕ, и като си свърши
работата навън го поощрявате с лакомство.
Важно е и другите члнове
на семейство да ви съдействат, да го извеждат и като се изпусне вкъщи,
да му се карат или поне да не му обръщат внимание известно време, д може
той да разбере, че е свършил беля.
Успех!!!

Така като гледам аз не виждам нищо странно,кученцата ви са още малки и
затова пишкат навсякъде.Както вече казах имайте малко повече търпение и
ще се научат.Моят се случваше да напикава и към петия месец,но в край на
сметка се научи и сега стиска толкова колкото е нужно без дори да се
оплаква.

Когато кучето не разбира, значи не му е обяснено добре. Само с каране не
става - за него това в крайна сметка може да означава - когато се
изпишкам и ме видят, ми се карат. Значи - трябва да се крия и да пишкам
на тайно, за да не ми се карат. Не вярвам да искаш след време да пишка
зад дивани, зад врати, под маси и т.н.

Иска се дебнене и като
видиш, че ще се изпишка или като почне - малко по-висок тон, грабване и
изнасяне на мястото, където ще пикае оттук нататък през целия си живот у
вас. Като довърши пишкането там - бурни радости, галене, наградки и
т.н. И така много пъти. Когато схване, какво се иска - остава само да
поотрасне и да може да стиска по по-дълго.

dog.bg
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Тоалетни и тренировки!

Писане by styyni on Пон 08 Ное 2010, 20:11


Тренировките трябва да започнат незабавно.
Малките кученца имат нужда да пишкат и акат честичко, за това трябва да бъдат заведени на
правилните места в градината или банята в правилното време, например сутринта, когато кученцето се
събуди, след хранене, след като е спало през деня, и преди да го сложиш да спи
през нощта. Винаги трябва да има постлан чист вестник около леглото му. На
определени периоди от няколко седмици премествайте постепенно вестника към
вратата, като в същото време намаляте покритата площ.
Наблюдавай кучето внимателно и се учи да разпознаваш кога то ще ака - някои се
въртят в кръг, други душат земята. Точно преди то да се изака му повтори
думичка, която си си избрал, например "чисто". След като кученцето се изходи го
похвали и поощри. След време то ще разбере значението на тази дума и ще ходи по
нужда на определеното място, докато ти не си в къщи.
Не му позволявай да ходи по нужда на публични места (паркове, детски площадки,
тротоари) - това не е естетично.

Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by gogo200v on Сря 16 Мар 2011, 19:21

Аз сам нов потребител на 10 сьм и сьм от Враца.Искам да си зема куче но
мама се казва и тати ,че ще пикае на всякаде и не искат да ми земат ако
знаете как да не пикаят на всякаде ПЛС кажете              

gogo200v
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by Lindzi on Сря 16 Мар 2011, 20:16

Няма как да не пишкат в началото, всяко малко същество, бебе, животинче се изпускат, докато се научат да ползват тоалетна.
Малките кученца, може първоначално да се водят около канала в банята или най-добре на всеки два часа да се изкарват на вън.
Но смятам, че твоите родители не желаят домашен любимец, защото изисква грижи, не е само да лае и да прави компания, но трябват ваксини, трябва разходки сутрин рано в пет часа, докато е малко и се научи да се стиска, а когато на теб ти се спи и нямаш желание да станеш примерно зимата от топлите завивки, кой ще разхожда кучето? Мама или Тати.
Затова по -добре да си вземеш папагал, морско свинче или рибки, а след известно време, примерно след пет години, може отново да ги помолиш да си вземете куче, тогава ще си по-голям и може да ти изпълнят желанието.
Но може и да не стане, ако те самите не обичат и не са имали животинка като деца.
Аз много обичам животните, имала съм и куче и мога да кажа, че е мъка да се гледа в апартамент, много по-добре е да се вземе котка или ако е все пак куче, да е малка порода.
Дано съм ти помогнала.
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кучето и тоалетната...

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите