10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox

Go down

10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox

Писане by nellyyy on Пон 17 Мар 2008, 08:01

10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox
Много потребители предпочитат Firefox, заради изчистения и опростен интерфейс и начин на работа. Браузърът обаче предлага огромно количество разширения (extensions), чрез които можете значително да увеличите възможностите му. Насладете се на тази колекция от 10 от най-полезните безплатни разширения за Firefox. Сам по себе си той работи чудесно, но добавете само някои от тези приложения и ще можете да впрегнете цялата мощ на интернет във ваша полза.
Фиг.1
Google Toolbar най-накрая работи с Firefox. Това не е голяма новина за потребителите на браузъра, защото от Mozilla добавиха възможността да се търси през Google във вид на кутия в горния десен ъгъл във всички версии след 1.0. И все пак това допълнение определено си заслужава, защото притежава чудесен коректор за правописни грешки, възможност за автоматично попълване на форми и уведомяване в случай, че страницата, която се каните да посетите е опасна за вашия компютър.
Вземете Google Toolbar от http://www.google.com/tools/firefox/toolbar/
Фиг.2
FoxyTunes работи с много от популярните музикални програми, като Winamp, Windows Media Player и iTunes, както и някои не толкова популярни като YahooMusicEngine, JetAudio. Допълнението ви позволява да контролирате външните програми без да се налага да излизате от интерфейса на браузъра. Има много полезни опции, които ви дават възможност да виждате името на изпълнителя и заглавието на песента, както и да разполагате с удобни бутони за контрол на музикалния плейър в лентата със състоянието.
Вземете FoxyTunes от http://www.foxytunes.com/firefox/
FasterFox увеличава скоростта на разглеждането на страници във Firefox. Можете да включите специална функция, която повишава натоварването на уеб сървърите, но отваря по-бързо страниците на вашия компютър. Стандартната кутия с опции включва забавни режими като “възпитан (courteous)”, “оптимизиран (optimized)”, “надъхан (turbo charged)”. Допълнението разполага и с още една полезна функция – таймер, който ви показва за колко време сте заредили съответната страница. Всички нетърпеливи потребители ще се съгласят, че това разширение е чудесно.
Вземете FasterFox от http://fasterfox.mozdev.org/
С Google Preview вече няма да ви се налага да се пулите в сив лист с резултати от търсенето. Миниатюрни изображения в лявата част на всеки резултат от търсенето ви ще ви показват какво представлява дадената страница още преди да сте я посетили. Много полезно допълнение, ако често използвате търсачката Google.
Вземете Google Preview от http://ackroyd.de/googlepreview
Случвало ли ви се е да затворите подпрозорец (tab) по погрешка? Искало ли ви се е да имате бутон за отмяна (undo)? За да имате тази много полезна функция, трябва да си инсталирате Tab Mix Plus. Освен това разширението ви дава допълнителни възможности, като създаване на копие на подпрозорец, например. Разширението UndoCloseTab преди вършеше тази работа, но за съжаление то не е съвместимо с версия 1.5 на браузъра. Не се притеснявайте. Tab Mix Plus ви дава много повече и също е безплатно.
Вземете Tab Mix Plus от http://tmp.garyr.net
Фиг.3
InfoLister ви позволява да управлявате инсталираните разширения, теми и добавки (plug-ins) от едно място. Освен това получавате връзки към сайтовете на съответните разширения. Също така можете да видите кога за последен път е обновявано дадено разширение. Можете да си направите списък с тези данни, който да ползвате на друг компютър. Тази програма може да ви помага временно до деня, в който от Mozilla направят възможно запаметяването на настройките на Firefox и ни спестят време и нерви при всяко преинсталиране на браузъра.
Вземете InfoLister от http://mozilla.doslash.org/infolister
Adblock блокира почти всички реклами в интернет, включително и флаш анимациите. След като го инсталирате, може да се наложи да го подготвите – просто кликвате с десния бутон на всяка реклама, която видите и искате да спрете, и избирате функцията “Adblock”. За да си спестите малко време, можете да изтеглите Adblock Filterset.G Updater от addons.mozilla.org заедно с разширението. По този начин автоматично ще го настроите да блокира най-разпространените реклами.
Вземете Adblock от http://adblock.mozdev.org
Фиг.4
Предназначено главно за уеб и графични дизайнери, ColorZilla ви дава опцията “пипетка” (eyedropper), с която можете да взимате цветове от интернет страниците. Параметрите на цветовете виждате в реално време в лентата за състоянието, докато се движите из страницата. Освен това разширението ви дава възможност да мащабирате страницата (от 20% до 1000%). Макар увеличението да не е съвсем гладко, определено върши по-добра работа от ръчното увеличение на текста, например.
Вземете ColorZilla от http://www.iosart.com/firefox/colorzilla
Фиг.5
FlashGot настройва програмите ви за сваляне на файлове, така че да работят с Firefox, дори и да са създадени за Internet Explorer. Следователно трябва да имате инсталирана такава програма (GetRight или FlashGet, например). Само по себе си разширението FlashGot не може да ви свърши работа. След като си сложите програма за сваляне на файлове и разширението, можете да се възползвате от функциите му чрез клавишните комбинации ctrl+F1 (избира една връзка) и ctrl+F3 (избира всички файлове). За съжаление програмата все още не поддържа безплатно любимия ми Download Accelerator.
Вземете FlashGot от http://www.flashgot.net
Иска ми се създателите на английския речникMerriam-Webster да бяха създали цялостна лента с инструменти за Firefox, каквато има за Internet Explorer. За съжаление, обаче, вместо това те предлагат четири отделни инструмента за Firefox: кутия за търсене; търсене с десен бутон (което все още не работи с версия 1.5 на браузъра); странична лента (в отметките); и бутон (в отметките), с който след като сте селектирали текст да потърсите автоматично определение. Всичките инструменти ще ви свършат добра работа, но е най-добре да изберете само този, който сметнете за най-полезен. Все пак щеше да е чудесно, ако имаше едно интегрирано цялостно решение.
Вземете инструментите на Merriam-Webster от http://www.m-w.com/firefox/
Фиг.6
Докато от Mozilla разработват версия 2.0 на своя браузър Firefox, вие можете да се възползвате напълно от възможностите на последната стабилна версия 1.5, като си инсталирате някои от разширенията, които ви представихме. Освен тях в интернет можете да намерите огромно количество други допълнения за браузъра, които не са споменати в тази статия. Препоръчваме ви да посетите официалната страница на Mozilla (http://www.mozilla.com/add-ons/), откъдето можете да изтеглите още много разширения за Firefox.
avatar
nellyyy
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Mozilla Firefox 3 през юни

Писане by mamazavinagi on Пон 21 Апр 2008, 21:22Бета 5 до две седмици ще е в масово разпространение

Новата версия на популярния браузър Firefox на Mozilla е готова за
сваляне с подобрена защита и оптимизация на употребата на оперативна
памет. Според създателите на програмата, след упорит няколкомесечен
труд, Firefox 3 е в етап да се появи като изпитателна версия в масовото
уеб пространство.

По-рано този месец се появи, четвъртата бета версия на браузъра,
като петата версия очакваме в рамките на следващите две седмици. По
думи на създателите си, тази бета, която по всяка вероятност ще е и
последната за третата ревизия на Firefox, ще докаже че новия браузър е
над всички конкурентни предложения, не само по стабилност и сигурност,
но и по производителност.

Финалната версия на Firefox 3 се очаква да се появи в последните дни на месец юни.
avatar
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: 10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox

Писане by bambolina on Вто 22 Апр 2008, 06:08

ей за това отдавна си ползваме FireFox-а и наистина има много предимства...... Супер
avatar
bambolina
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: 10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox

Писане by mamazavinagi on Пет 13 Юни 2008, 14:23

Изтеглете тулбар на съновника за Вашия Firefox [/td]Съновник ToolBar 2.0 за Firefox.

От тук можете да свалите и инсталирате тулбар на Съновника за Mozilla
Firefox. Той ще Ви даде възможност да правите търсения директно от
браузера без да се налага да набирате всеки път адреса на страницата на
съновника. От него можете да достъпвате бързо и лесно и всички останали
функции налични на сайта а именно: • търсене в над 12000 различни тълкувания
 • търсене по произход на име
 • търсене в символите в кафето и какво се крие зад тях
 • преглед на хороскопа Ви за деня
 • преглед на всяка една от зодиите
 • бърз достъп до новините
 • бърз достъп до последните статии
 • бърз достъп до менюто на сайта
 • бърз достъп до версиите на Desktop съновника
 • за
  многобройните почитатели които нямат кирилица - ще може да правите
  търсене с латински букви - отново подредбата която трябва да се спазва
  е Фонетична


Указания за инсталиране :

след като кликнете на линка по-долу е възможно да видите следното съобщение в горната част на екрана на Вашия браузер :


кликнете на бутона в дясно (Edit Options) и в менюто което ще видите :


натиснете бутона Allow, след което натиснете Close (долу в дясно на същото меню) и отново кликнете на линка за инсталиране на Тулбара по-долу.

Firefox: 1.5 – 3.0.*


Инсталирай


Все още не сте опитвали FireFox ? Най-добрия, бързия и безопасен браузер в мрежата, можете да го свалите и инсталирате за по-малко от 10 мин.

Пробвайте
го и никога повече няма да си спомните, че сте ползвали друг софтуер за
да разглеждате любимите си страници! Кликнете в/у лисицата и се
наслаждавайте. И не забравяйте да се върнете отново тук за да свалите
тулбара на съновника Намигане
avatar
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: 10 от най-полезните нови допълнения за Mozilla Firefox

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите