Булчински прически!

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Go down

Re: Булчински прически!

Писане by styyni on Пон 19 Окт 2009, 20:08styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by деси on Пон 02 Ное 2009, 15:39


_________________
avatar
деси
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Lindzi on Пон 02 Ное 2009, 17:34

avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by styyni on Нед 08 Ное 2009, 21:08


styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Lindzi on Сря 11 Ное 2009, 13:49


avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Подходяща сватбена прическа според лицето

Писане by Lindzi on Сря 11 Ное 2009, 14:07

Изборът на прическа е една нелека задача, тъй като до голяма степен от фризурата зависи впечатлението от вашата външност. Правилно подбраното и добре изпълнено подстригване е основно условие за красива прическа.

На първо място изборът на прическа трябва да се съобрази с качествата на косата, формата на лицето и характерните му черти.

Ако имате дебели и жилави коси, то те не са подходящи за всякакъв вид прически. Много тънки коси е необходимо да се подстрижат така, че да се постигне обем, което обикновено се прави с филиране. А ако косите ви са непослушни – направете си удължена прическа.

Овалната форма на лицето се смята за идеална. На жени с овални лица им отива всякакви прически. При останалите форми на лицето, посредством начина на подстригване, се постигна овалност.

За кръгло лице се препоръчва прическа, чийто контур се разширява от ушите нагоре. Целта е оптически да се удължи лицето. Необходимо е косата в горната част на главата да се повдигне, а по страните да се остави по-малко. Но най-добре е да се направи асиметричен силует на прическата. Не се сресвайте гладко и на прав път.

За квадратното лице също са подходящи асиметрични прически и начин на подстригване (проблемите на този тип лице са сходни с тези на кръглото). Необходимо е прическата да се повдигне над линията на челото. На този тип лице отиват вълнисти коси, страничен път, ушите да са полуоткрити. Ако имате гъста коса не я пускайте много дълга и се откажете от симетричните фризури.

При триъгълно лице е нужно да се избере такава прическа, чиято най-широка част да е линията при средата или долната част на ушите. Не подчертавайте широките скули, не си правете къси бретони и не сресвайте предните кичури гладко назад. Подходяща е прическа с прав или асиметричен бретон, с къдрици на темето.

За правоъгълно лице си избирайте прическа, която покрива ушите или обрамчва с къдрици лицето. Може да си направите обемен бретон с дължина до веждите. Тъй като е необходимо зрително да скъсите лицето, откажете се от дълги и прави коси и прически с вертикална линия.

При избор на прическа трябва да се вземат под внимание и особеностите на чертите на лицето. При дълъг нос си направете обемна прическа с дълъг бретон. Не заглаждайте назад косата си. Ако имате вирнат нос – вчешете косата си нагоре. Ако имате малък нос си направете прическа с къдрици и без бретон. При широк и плосък нос, открийте лицето си и вдигнете косата си високо над челото.

При раздалечени очи – повдигнете косата и я пуснете на вълни, така че частично да падат над челото като бретон. При приближени очи – повдигнете косите, придайте им обем при слепоочията, а предните кичури пуснете покрай бузите. Дългата шия покрийте с косата си, а при къса – наопаки – открийте я. Ако сте с къса прическа, отзад я направете с формата на триъгълник. Ако имате големи уши – закрийте ги с коса, примерно до средата. Ако сте ниски на ръст не си правете пищни и обемни прически. Ако сте висока – обемната фризура е подходяща, защото зрително ще увеличи главата ви.

С тези малки трикове и правилно подбрано фризиране, лесно може да коригирате формата на лицето, да подчертаете привлекателните си черти, а косата ви да бъде здрава и ще изглежда добре. А прическата, направена на основата на подходящата прическа, ще допълва вашия стил и винаги ще носи радост.

Каква форма на лицето имаме?


За ваше удобство ще обясним характеристиките на всеки тип лице, за да може всеки лесно да прецени към кой от тях спада.

Според модните консултанти съществуват седем основни форми на лицето – диамант, сърце, обърнато сърце, овал, кръгла, квадратна или правоъгълна форма. Всяка от тях има своите особености, предимства и недостатъци.

Лице с форма на диамантТова означава, че лицето ви е по-широко в средната си част, за сметка на тези при брадичката и челото. В този случай е важно да се привлече вниманието именно към тези части и оптически да ги поразширите. Ако носите очила – избирайте рамки, с тежки, цветни дръжки и по-широки от горната част на лицето. На вас ви подхождат почти всички прически. Можете да се убедите в това от снимките на известни дами като София Лорен, Линда Еванджелиста или Катрин Хепбърн – всички с диамантена форма на лицето.


Лице със сърцевидна форма


Имате лице с по-широко чело и тясна, фина брадичка. Прическите ви трябва да бъдат на нивото на брадата или по-дълги. Подходящ е път от едната страна на главата или страничен бретон. Косата може да е права, къдрава или на вълни.

С лица с форма на сърце са известни жени като Наоми Кембъл, Мишел Пфайфър, Ашли Джъд, Клаудия Шифър. Сами се досещате какви възможности дава тази форма на лицето.


Лице с форма на обърнато сърце (триъгълно лице)

Тук областта при брадичката е по-широка от тази при челото. В този случай трябва да дадете обем на горната част на лицето. Късата коса и обемна прическа идеално ще компенсират тясното чело. Но внимавайте все пак да не прекалите с височината на фризурата. Избягвайте прически, които имат акцент при линията на челюстта.

Актрисата Кати Айрланд е пример за тази форма на лицето.

Лице с овална форма


Това е формата на лицето с най-идеални пропорции. То е леко стесняващо се към челюстта и леко заоблено на челото при линията на косата. Нямате никакви притесняния каква прическа да си направите. Свободно експериментирайте! Почерпете идеи от Дженифър Анистън, Марая Кери, Тайра Бенкс или Синди Крофърд – блестящи жени, всички с овална форма на лицето.


Лице с кръгла форма

Тези лица са симетрични по отношение на ширина и дължина. Заоблено при брадичката, скулите и линията на косата. Това, което със сигурност трябва да избягвате е прическа с кръгла форма и дължина до скулите. Насочете се към фризури, които да удължават, а не да разширяват силуета.

Всички с право се възхищават на Ингрид Бергман, Кейт Уинслет и Дрю Баримор и никой не забелязва каква форма имат лицата им.


Квадратно лице

Силната, квадратна челюст е характерна особеност на този тип лице. Обикновено е колкото широко, толкова и дълго и обикновено права линия на косата. Не подстригвайте късо косата си. Оставете я средна на дължина или дълга. Целта е да се омекоти формата на лицето и да се смекчат чертите.

Актрисите Сандра Бълок и Деми Мур са с тази форма на лицето.


Продълговато (правоъгълно) лице

Деликатно и по-издължено, еднакво на ширина, както при челото, така и при брадичката. По-добре избягвайте много дълги и прави коси, които допълнително ще добавят дължина. Спрете се на средно-дълги или по-къси прически, които дават повече обем. Препоръчителен е страничен път на косата.

Пример за дама с тази форма на лицето е нежната Гуинет Полтроу.

svatba.bg

avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Lindzi on Пон 21 Юни 2010, 13:19

avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Lindzi on Пон 21 Юни 2010, 13:23

avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Lindzi on Пон 21 Юни 2010, 13:25


avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

6 Съвета как най-правилно да изберем булчинската прическа

Писане by styyni on Пон 26 Юли 2010, 19:53

Косата!
Има ли друга тема, която да предизвиква толкова голям интерес от страна
на жените? Изборът на прическа и добър фризьор често са съпътствани с
доста голяма доза недоверие и страх. Да - страх, защото нима има нещо
по-лошо за самочувствието на една жена от лошо направената фризура? Тя
никара да изпаднем в отчаяние, особено, когато нещата са непоправими -
косата е подстригана твърде късо или неправилно, изгорена е, цветът не
е подходящ... Неприятните случки са много. А представете си, че това Ви
се случи, когато трябва да избирате булчинските си аксесоари, а
подготовката за престоящата сватба кипи с пълна пара.
Ако до тържествената церемония е останало съвсем малко време, а Вашата
външност е далеч от съвършенството, към което се стремите, ще са Ви
полезни тези няколко съвета, които ще Ви помогнат да изберете
правилната посока за подготовката на най-важното събитие в живота Ви.


1. Рокля:

Започнете с роклята, тъй като при създаването на прическата трябва да
се вземе предвид цялостния облик на булката. В тоалета на младоженката
всеки малък детайл е от значение и дори най-миниатюрният аксесоар
трябва да бъде хармонично подбран. Сватбената рокля дава тон за цялата
тази церемония, а прическата задължително трябва да бъде съобразена с
нея.

2. Текстура:
Ако искате вярвайте, ако искате - не, но платът на роклята диктува и
формата,
и текстурата на фризурата. Високите прически от блестящи, гладки кичури
или плавно падащата права коса, обсипана с фин брокат или декоративни
пайети са прекрасно допълнение към преливаща атлазена рокля. Красивите,
едри къдрици, нежно падащи по раменете, великолепно подчертават
фееричният тоалет от тюл.


3. Силует:

Вашата рокля определя силуета ви - вертикален или хоризонтален.
Пищната, разкроена пола създава хоризонтален ефект, който най-добре се
балансира от пищна прическа или обемен воал. Вертикалният силует -
издължен и втален, перфектно си хармония с прическа, съвпадаща със
стройната линия; например, закачлив боб с прибрани зад ушите краища или
висока фризура от събрани и подредени в красива форма кичури.

4.История:
Не, не става дума за тази история, която сме изучавали в училище, а за
стила на избраната рокля. Отразява ли той определен исторически период?
Тематичните сватби (например, посветени на епокаха на Ренесанса или
векът на джаза) позволяват на фризьора да прояви творчески подход и да
поекспериментира с прическата Ви.

5.Пропорции:
Най-важното в тоалета на булката - да уравновесите пропорциите.
Младоженката с къса подстрижка, облечена в традиционна сватбена рокля с
богати украшения, не трябва да забравя за воала и шапката, които
задължително трябва да бъдат достатъчно пищни, за да могат да
уравновесят пропорциите. Аналогично, булката, която е нисичка, но с
разкошна, гъста и дълга коса, трябва да помисли за висока фризура,
създаваща строен, издължен силует.

6. Времето, през което ще продължи церемонията:

Освен роклята, изборът на прическата се определя и от времето и мястото
на церемонията.Ако сватбата е насрочена за сутринта или в ранния
следобед, е препоръчително да се въздържите от пайетите и обилния
брокат, много по-подходящи за това време на деня, биха били нежните
цветя и малките перли. Кристалите, пищните украшения и обсипаните с
камъни диадеми и тиари са идеални за официална вечерна церемония.

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

20 Красиви булчински прически

Писане by styyni on Пон 26 Юли 2010, 19:55

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by styyni on Пет 17 Сеп 2010, 06:19

Избор на сватбени прически
Зада бъде съвършена, всяка младоженка трябва да вземе нелеки решения приизбора не само на рокля и аксесоари, но и на прическа. Тук на помощидват много неща – от прически за абитуриентския бал, съвети отприятелки, роднини, консултация с последните списания до снимки набулчински прически в Интернет. Въпросите са безкрайни – косата пуснатали да остане, права или къдрава, небрежно прихваната или вдигната накрасив кок. Воал, тиара, венец, фиби, изкуствени или естествени цветя –кой аксесоар е най-подходящ. Според специалистите на булчински прически– тя трябва да бъде семпла и в същото време елегантна, като пренасяакцента към лицето, светещо от щастие в сватбения ден.

Предивсичко сватбените прически трябва да са отражение на стила ииндивидуалността на всяка жена. Естествено, всяко момиче си представя,че тази фризура не трябва да е като всяка друга, а сякаш поне за единден е попаднала в света на приказките.

Професионална сватбена прическа
Съвременнатабулка може лесно да постигне мечтаната прическа, стига да отиде придобър стилист. Всеки фризьор, който се занимава с вечерни, официални исватбени прически знае последните модни тенденции в областта и може дададе добър съвет и да направи свои предложения. Не трябва да забравяме,че избора на сватбена прическа се диктува и от избраната вече рокля.Например ако роклята е семпла и стилна, то съвсем спокойно може да сеспрете и на по-сложна и богата фризура с подходящи аксесоари. Иобратното – ако тоалетът ви е с повече фусти, дантели и панделки, то едобре да изберете максимално опростена прическа, която да украсите съссемпъл воал, например.

Съветваме бъдещите булки да иматпредвид едно много важно нещо – с тази прическа трябва да се чувстватекомфортно и удобно. Очаква ви цял ден и цяла вечер на крак, щетанцувате, ще се забавлявате и няма да е приятно постоянно да мислитеза косата си. Не забравяйте също, че повечето сватбени прическивизуално ви правят да изглеждате по-висока. Това е добре за по-нискитедами, но при по-високите – може да се окаже проблем.

Друг факторпри определянето на сватбени прически е типът на косата. Каква е вашата– гъста или тънка, права или къдрава, "послушна" или трудноконтролируема, къса или дълга. Разглеждайки снимки на прически незабравяйте това. Обърнете внимание и на формата и особеностите налицето ви – също от голямо значение. Хубаво е да имате доверие нафризьора, към който ще се обърнете. Като специалист той може да дадедобри съвети и насоки, съобразявайки се именно с тези особености.

Идеалниятвариант е да имате дълги коси, с които може да направите всякаквафризура. При къса коса задачата е малко по-сложна, но в никакъв случайне е проблем. В момента съществуват различни варианти за удължаване накоса, но това би било още едно перо в сватбения бюджет, което давземете предвид.

Проба на сватбената прическа
Нена последно място стои пробната прическа. Това е времето да уточнитевсички подробности с вашия фризьор – от избора на сватбена прическа,аксесоари за нея, грим, тогава може да боядисате косата си или да яподстрижете. Всичко трябва да е подчинено на натюрела, индивидуалносттаи не на последно място – на сватбения тоалет.

Съвети за бъдещи булки

Споредфризьор Анелия Кошарска, специалист в областта на официалните прически,пробните прически и грим са задължителни за всяка булка. Според неяфризурата трябва да се съобрази с характерните особености на всякамлада дама – формата и тена на лицето, типа и дължината на косата,излъчването и не на последно място с булчинския тоалет.

В деняна пробата се уточняват освен самата прическа и грим, всички аксесоари,които ще се ползват – воал, диадема или венец, фиби, естествени илиизкуствени цветя. Добре е всеки фризьор да предложи идея, но крайноторешение трябва да бъде на бъдещата булка. Пробвайте няколко прически,докато изберете подходящата за вас. Трябва да се убедите, че тя ще бъдеточно такава, каквато и в деня на сватбата...

Поинтересувайте сепредварително от цената на услугата и какво точно ще получите в замяна,за да няма накрая недоразумения. Обикновено пробната прическа е спо-ниска цена от тази на сватбения ден. Има стилисти, които предлагатцялостна услуга – прическа и грим. Информирайте се с какви материали сеработи, ще ви посетят ли в дома на сватбения ден и т. н. Акоопреснявате цвета си с боя, това трябва да стане 1 седмица предисъбитието. Същото важи и за подстригването и освежаването на краищата.

Вденя на сватбата трябва да предвидите толкова време за прическата игрима, колкото е отишло при пробните варианти. Оставете и 30 минутиаванс. Подготовката започва първо с косата, а след това се полагамакиажа.

Актуални сватбени прически

Актуалнитепрически са естествено изглеждащите начупени коси и цветове. Освенкестенявите и шоколадови оттенъци, на мода са русите нюанси - отзлатисто и чаено до пепеляво с медни примеси. Кичурите продължават дадържат позиции, като може да са в два или три цвята. Ако стила нароклята ви е ефирен и романтичен, спокойно може да бъдете със спуснатакоса и да изберете за украса тиара или разпръснати малки цветчета,фибички с камъчета или перли.

Класическият кок в предвидофициалния случай, варира в разновидности. Косата може да е прибрана велегантна и изчистена форма или по по-екстравагантен начин, взависимост от тоалета.

Всъщност, няма ограничения и правила засватбената прическа. Единственото условие е тя да бъде красива ииздържана, да допълва цялостната визия по най-подходящия начин.

Сватбена прическа за младоженеца
Младоженецъттрябва да бъде подстриган седмица преди сватбата. Независимо дали е скъса или дълга коса, тя може да се моделира със стилизиращ продукт -гел, пяна или брилянтин.

Родители и шаферки

Засватбения ден майките на младоженците могат да направят сешоар, койтода оформи елегантна прическа и да подчертае линията на добреподстриганата коса.

Ако на тържеството ще присъстват големишаферки, те, както и кумата могат да избират между стилно прибранитеили спуснати коси, но не трябва да засенчват главната героиня напразника.

stylissimo-bg.com

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by styyni on Пет 17 Сеп 2010, 06:20


styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Няколко идеи за красиви сватбени и официални прически

Писане by styyni on Сря 29 Сеп 2010, 19:43

Изборът на официална или сватбена прическа е доста трудно нещо, защотоименно фризурата е решаваща за цялостната Ви визия. Ако сте попаднали връцете на опитен стилист сте истинска щастливка, тъй катопрофесионалистът веднага ще Ви посъветва коя прическа би била подходящаза формата на лицето Ви. В тази статия Ви предлагаме да разгледатеняколко идеи за красиви официални прически, които ще Ви придадателегантност и неповторим шик. Може би точно тук ще откриете Вашатамечтана фризура, която стилистът Ви с удоволствие ще направи:styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Авангардни сватбени прически

Писане by styyni on Сря 29 Сеп 2010, 19:47

В деня на сватбата всеки детайл трябва да е блестящ - роклята, гримът, сватбеният букет, прическата...Но с какво да започнем?
Много булки обръщат особено внимание на прическата и това е правилно.Елегантната прическа може да превърне всяка жена в изискана красавица ида промени до неузнаваемост Вашия образ. Разбира се, този образ не можеда бъде завършен без подходящ макияж, но е задължително да направитеизбор на прическата и да съобразите всички останали детайли с нея.
Представяме Ви няколко идеи за необичайни и екстравагантни сватбени прически:styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

9 прически за булки – дълги коси

Писане by styyni on Нед 31 Окт 2010, 17:09


Едно от най-важните неща в цялостната визия на булката е прическата.
Изборът на булчинска прическа изобщо не е лесен. Всеки, който е минал по този път знае колко време е прекарал в търсене на подходяща прическа, на добър стилист, който да реализира идеята, в ходене по пробни прически и пр. уморителни подробности.
В настоящата тема ще видим няколко чудесни стила булчински прически
, които може да са от помощ на бъдещите булки.
Започваме с най-семплия стил:

Пусната дълга коса
Това като, че ли е най-лесният и най-естествения начин за оформяне на прическа за булка.
Ако имате дълга коса и обичате семплия, естествен стил, някои от идеите представени по-долу могат да ви помогнат.
Ако косата ви е по-къса и харесвате дълги спуснати коси, не се отчайвайте за щастие много салони предлагат услугата удължаване на коса. Може да удължите косата си и сами с помощта на Extensions. Как става това ще видите в тази тема.
И така нека разгледаме по какъв начин може да се оформи пуснатата коса набулчинска прическа.
Пусната дълга коса с къдрици:
Този тип прическа се доближава най-много до ежедневната прическа, но къдриците придават особена романтика и красота.
Подходящ е за онези булки, които не искат драстична промяна във визията си.
Стои чудесно и на брюнетки и на блондинки с дълга коса:

Към този тип прическа може да се добави воал или някаква шнола, която би подхождала на останалите ви бижута.
Ето същата прическа за булки блондинки:


Ако не харесвате къдриците може да изберете тази семпла права коса, която също се доближава до ежедневния стил прическа:

Ако косата ви е чуплива и къдрава, ето един лесен начин да промените драстично визията си за сватбата при това с най-обикновено изправяне на косата. Семпло, елегантно, изискано.

Ако косата ви е по-къса можете да прибегнете до удължаване.

Подходящата украса за този вид прическа е някаква стилна шнола. С диаманти би бил най-изискания избор, но ако не можете да си го позволите на пазара има достатъчно красиви бижута от изкуствени диаманти и камъни.
Косата е прибрана зад ушите, което позволява да комбинирате с подходящи обеци – висулка.
Ето и един вариант, нещо средно между двата предишни:
Пусната чуплива коса

Този тип булчинска прическа също може да се постъгне с удължаване, ако нямате достатъчно дълга коса.
Како украса може да се използва някакъв гребен в испански стил в комбинация с подходящ медальон:

Тази прическа е подходяща за булки с кръгли лица.
Част от косата е вдигната на опашка отзад на темето, което дава обем на прическата.
Ниска конска опашка:


Ето една лесна и ефектна прическа, която също се доближава до ежедневния стил.
За много момичета конската опашка е начин на живот защото е удобна и практична прическа.
Както виждате конската опашка е подходяща и като прическа за булка:

Кичурите са красиво преплетени, а на опашката е придаден обем чрез предварително начупване.
Прическата е подходяща и за бретон, въпреки че в случая модела няма такъв.
Вижте как част от косата е измъкната от едната страна на опашката и е оформен бретон.

Тази прическа може да се комбинира с ефектна шнола и колие с обеци в подходящ стил.
По-разпространени са булчинските прически с вдигната коса.
Ето една в традиционен стил:
Вдигната коса с каскада от къдрици

Подходяща е за булчинска рокля в класически стил в комбинация с колие и обеци от перли например.
Семпла, романтична, този вид прическа е модерен винаги.


Дължината на косата за подобна прическа трябва да е поне до раменете.
Ето още една романтична булчинска прическа с къдрици:
Вдигната коса
За тази прическа не е необходима много дълга коса.

Цялата коса е направена на къдрици, след което е повдигната нагоре.
Към прическата може да се прикрепи дълаг воал и украса от малки цветенца или ефектни диамантени шноли:

Ако не сте любителка на къдриците вижте този прекрасен кок:
Гладка коса вдигната на кок

Този тип прическа е особено подходящ за момичета с тънка коса, тъй като цялата коса се събира нагоре, а обема на кока може да се постигне и с добавяне на допълнителна коса.
Краищата на косата са завити на красиви букли на върха на кока, което придава елегантен и изискан вид на прическата.

Ако косата ви е чуплива или къдрава ще се наложи предварително изправяне, за да се постигне ефекта на лъскав гладък кок.
Към кока може да се прикрепи дълаг воал. Като допълнителна украса могат да се добавят няколко цветенца.
Подходящите за тази прическа бижута са сампли – перлена огърлица например или колие на верижка с обеци на висулка.
Класически гладък кок:
Тази прическа висок гладък кок също е много стилна, изискана и вечно модерна.

Подходяща е за дълга тънка коса, но ако вашата коса не е достатъчно дълга можете да прибегнете да удължаване.

При тази прическа косата се връзва на конска опашка, след което се повдига на кок. С част от опашката се завършва кокът и се прикриват фибите и форкетите, с помощта на които е направен кокът.

Вижте колко изискато и аристократино стои тази прическа. Като украса могат да се ползват диадема, коронка или тиара в комбинация с подходящи обеци на висулка.
Ето и една интересна плетеница от кичури, оформена в стилна прическа
Нисък кок:

За този вид прическа също е необходима дълга коса, която в началото е вързана на ниска конска опашка.

Прическата е с бретон направен на букла и сресан в страни.
Бретонът открива челото.


Източник![

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

10 прически за булки – средно дълги коси

Писане by pumpal21 on Нед 31 Окт 2010, 19:27

Булчинска прическа с пусната коса
Започваме със закачливите “Дръзки букли“:
Тази прическа е подходяща за булки, които искат да не променят драстично визията си за сватбата. Косата е пусната, както си я носите в ежедневието, но красивите едри букли придават на прическата празничен вид:
За тази прическа ви трябва дължина на косата най-много до брадичката.
В случая косата на модела е по-дълга от необходимото и стилиста е постигнал скъсяване като е повдигнал и подпъхнал част от косата навътре.
По този начин се създава илюзия за дължина на косата до раменете.
Буклите са направени с маша. Придаденият обем на прическата допълнително скъсява косата без да се налага употреба на ножици.
Бретонът е сресан настрани. Косата е повдигната над дясното ухо.
Като украса за тази прическа са използвани 3 гребена от перли и кристали.
Вълни в стил Vintage:
Това е прическа за булки в стил 20-те.
Дължината на косата необходима за тази прическа е най-много до брадичката.
И в този случай косата на модела е по-дълга от необходимото и стилиста е подпъхнал част от косата навътре, за да създаде илюзия за по-къса коса и да придаде обем на прическата.
Красивите вълни са направени с преса за изправяне на коса, на коята е сложена приставка за вълниста форма.
За тази прическа е необходим дълъг бретон (или без бретон), който е сресан настрани.
Като украса е използвана малка сребърна шнола с кристали.
Къдрици в стил “бляскав фотомодел“:
Ето една чудесна прическа за булки с прави коси.
С тази прическа ще носите косата си пусната, както всеки ден, хем ще изглеждате съвсем различно и много специално в деня на сватбата.
Къдриците са направени с маша. С различен размер са – средни, големи и по-малки, за да изглеждат естествени. За да е трайна прическата всяка къдрица е напръскана с лак за коса.
Без значение какъв е цвета на косата 3 седмици преди сватбата може да се добави акцент, както в случая са добавени червени кичури:
На тази прическа подхождат големи обеци, малките просто ще се загубят в косата.
Като украса може да се използва диадема, която да се постави на върха на главата; някакво цвете, гребен или шнола, с които косата да се повдигне над ухото на едната страна. Прическата може да се носи и без допълнителна украса. Зависи от вкуса ви. Сами по себе си къдриците са достатъчно красиви:

Булчински прически за вдигната коса:
Прическа в стил “абсолютен фотомодел“
Една чудесна прическа, с която ще сте като от корица на модно списание.
Цялата коса е повдигната до линията на ушите. Сплетена е на едра плитка, която започва от едното ухо. Плитката е оформена като нисък, обемен кок.
За тази прическа ви е необходима по-голяма дължина на косата. В случая стилиста е прибягнал до удължаване на косата:
Като украса са използвани 3 диамантени цветенца, поставени от едната страна на върха на кока.
За тази прическа са подходящи обеци на висулка в комбинация с нежно колие:
Ретро булка:
Чудесна прическа в стил 60-те.
Цялата коса е вдигната нагоре. Краищата на кичурите са подпъхнати навътре. Прическата наподобява френски кок:
Обемът е постигнат като предварително косата е топирана.
За украса е използвана диадема, която помага бретона да се дръпне назад и да открие челото.
Подходящите бижута за този прическа ретро стил са перлени обеци и огърлица.
Модерен кок:
За тази прическа ви е необходима средна дължина на косата. В случая стилиста е прибягнал до удължаване, защото естествената коса на модела е къс Боб. Подобна прическа може да се изпълни и за коси много къс Боб с удължаване на косата.
Косата е оформена на букли и събрана в нисък кок:
В основата на кока от едната страна е поставено клонче цветенца като украса.
Прическата се комбинира добре с колие и обеци на висулка.
Прическа в стил “холивудска звезда“:
Една чудесна прическа, подходяща за всякакъв вид коси: тънки или плътни, къдрави или прави.
Цялата коса е накъдрена с маша и повдигната нагоре в сложен красив кок.
Като украса могат да се използват няколко кристални фиби или тиара.
Прическата се комбинира добре с атрактивно перлено колие и малки обеци от перли:

Прическа в стил “сватба на плажа“:
Ето една прическа за любителките на по-небрежния стил. Подходяща е за сватба на открито.
Косата е накъдрена с маша. Къдриците са оформени в нисък кок:
За тази прическа е необходима коса със средна дължина. За повече обем може да се прибегне до удължаване на косата.
Прическата е украсена с копринено цвете, поставено от едната страна на кока:
Чар в стил Vintage:
Още една от вечно модерните булчински прически.
Косата е сресана назад. Краищата и са оформени като къдрици и са събрани в красив нисък кок:
Като украса могат да се използват най-различни аксесоари за коса.
Ако сте с воал на сватбата, той може да бъде поставен под кока. Прическата е подходяща и ако искате да сте с шапка на сватбата т.нар воалетка би стояла чудесно. Можете също да използвате различни венчета от цветчета, перли кристали и т.н.
Романтичен кок:
Една чудесна булчинска прическа, подходяща за всякакъв вид коси.
Необходимата дължина на косата е до раменете или малко над тях.
Цялата коса се повдига на висока конска опашка. Краищата на кичурите се подвиват с маша, с което се образуват къдрици, събрани в чудесен висок кок:
Като украса може да се използва голямо цвете, поставено от едната страна на главата или вместо това тиара, поставена в горната част на главата. Ако сте с воал, той може да се прикрепи под кока.
Тъй като ушите са открити може да изберете и по-малки обеци.

_________________
avatar
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Няколко идеи за красиви сватбени и официални прически

Писане by styyni on Чет 18 Ное 2010, 19:17

Изборът на официална или сватбена прическа е доста трудно нещо, защотоименно фризурата е решаваща за цялостната Ви визия. Ако сте попаднали връцете на опитен стилист сте истинска щастливка, тъй катопрофесионалистът веднага ще Ви посъветва коя прическа би била подходящаза формата на лицето Ви. В тази статия Ви предлагаме да разгледатеняколко идеи за красиви официални прически, които ще Ви придадателегантност и неповторим шик. Може би точно тук ще откриете Вашатамечтана фризура, която стилистът Ви с удоволствие ще направи:Източник!

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by styyni on Чет 18 Ное 2010, 19:26

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by nina style on Вто 30 Ное 2010, 13:55

Ето нещо и от мен .
avatar
nina style
любител
любител


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by pinkpassion on Пон 08 Окт 2012, 11:00

avatar
pinkpassion
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Булчински прически!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите